3 tips til at peppe din bolig op, så den er kattevenlig

Har du en eller flere katte, eller overvejer du at købe en kat, får du her tre gode tips til, hvad du helt konkret kan gøre for at peppe din bolig op, så den er mere kattevenlig. Der er nemlig mange ting, du kan gøre for den bette killing, så den får de optimale betingelser for øget trivsel og velvære. 

Kattelemmen giver mulighed for at være inde og ude

Har du ikke haft kat før, er det et utroligt selvstændigt dyr, som godt selv kan lide at vælge, hvornår den er inde og ude. Derfor er en kattelem uundværlig. Ikke kun for kattens skyld, men også for din egen. Du slipper nemlig for at blive vækket kl. 4 om natten med en spindende kat i hovedet, som gerne vil lukkes ud. Og du skal heller ikke høre på dens miaven, når den vil ind. Gør dig selv den tjeneste at få det klaret med det samme.

Kradsetræ reducerer risikoen for ødelagt møbler

Du slipper nok ikke for et par kradsemærker på din sofa eller deslige. Men med et kradsetræ i stuen kan du reducere risikoen. Men det handler også om opdragelse af katten. Hver gang pusser kradser på dine møbler, skal du sige puha og tage den over til kradsetræet. Så ved den, at det er okay at kradse løs der i stedet. Det gør ikke altid tricket fra dag 1., men det hjælper virkelig i længden. Når du har kat, skal du være indstillet på, at det kan give mærker hist og her, men sådan er det også med hunde. Du kan ikke ændre på dens natur og latente behov. Har du ikke råd til et kradsetræ, kan du via Kassekreditten få råd til det, du lige står og mangler.

Køb legetøj i massevis

Alle katte elsker at lege. Derfor skal de stimuleres med legetøj i massevis. Du kan gå ned til den lokale dyrehandel og høre ad, hvad der er populært. Tag det med hjem til katten, og introducer det. Faktisk er der mange sjove lege, du kan lege med katten. Noget så simpelt som et på grillhandsker eller andre handsker, der kan holde til noget. Slås du med katten med dem på, er du et hit. Det er med til at stimulere dens jagtgen.

Når du har med katte at gøre, skal du være tålmodig. Du kan ikke dressere den på samme måde, som du kan med hunde. De er kræsne og selvstændige væsner, der gerne vil passe sig selv det meste af dagen. Og det skal du ikke tage som en fornærmelse. Sådan er de bare – og det skal du være bevidst om. Og så skal du være tålmodig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*