Giv din kat livskvalitet med en voliere

Et sikkert udendørsliv til killinger såvel som notoriske strejfere!

Uanset om du bor tæt ved en større, voldsomt trafikeret vej, om du bor omgivet af marker og fri natur eller dit hus ligger på en tryg villavej, så har du med garanti været der. Katten har været væk i et døgn og alverdens grusomme billeder og forestillinger skyder gennem éns tanker. Trods reflekshalsbånd og kattens generelle hurtig- og adræthed kan man aldrig vide sig sikker på trafikken.

Har du dit hyr med strejfer lystne hankatte eller utilfredse naboer, der ikke bryder sig om kattebesøg i haven, kan den ideelle og mest sikre løsning være en voliere til haven. Fremfor at lade frygten vinde kan du give din kat livskvalitet og sundhed med et sikkert udendørsliv i en stor voliere.

Hvilke typer voliere til katte findes der?

Er du ikke så meget til gør-det-selv-arbejde og vil du gerne have en 100% sikker og æstetisk voliere til haven, kan du købe færdige voliere i forskellige størrelser. Der findes mange forskellige og skønne designs online, så du kan få en kattevoliere til ethvert behov, antal katte og ikke mindst i flotte designs. Det kan være et lidt større beløb at skulle af med, men falder du over den perfekte voliere til din kat, så kan det bestemt være en idé at tage et fornuftigt lån til noget, der vil give stor glæde mange år fremover. Læs mere om fornuftige, billige lånetyper her.

Kattevoliere fra huset

En populær type af kattevolierer sørger for at katten frit kan gå ind og ud af huset og ud i volieren. Du sikrer dig mod træk ved at installere en kattelem et strategisk sted i huset fx i et vindue, hvor du nemt kan udskifte et mindre vinduesfag. Herfra kan katten således nemt gå ud til en voliere, der støder op til huset og således er en naturlige forlængelse af kattens territorium. Sørg for klatremuligheder – find inspiration på nettet, hvor der er et væld af gode idéer til at bygge og opsætte sjove og udfordrende klatresystemer til katte!

Denne type kattevoliere kan have mange formål, da du kan udforme den som en hyggelig terrasse med halvtag og vinduer eller vægge i siderne. Du kan også bruge en åben voliere som et væksthus, hvor du udvælger forskellige blomster og planter, som kattene ikke går og gnaver i eller i det mindste vil blive syge af at spise.

Fritstående voliere i haven

En voliere til katte kan også stå for sig selv et sted i haven, hvor du nemt kan bære katten ud, når du tager på arbejde. Ved en fritstående voliere er det selvfølgelig essentielt, at alle katte kan komme i ly for regn, blæst og kulde. Derfor kan det være meget praktisk at bygge volieren op mere et mindre, gerne isoleret skur, og en tilstødende indhegning, hvor du selvfølgelig sørger for klatremuligheder til kattene.

Er det sommer og har du flere katte, hvoraf én har skal have killinger, er det oplagt at du giver den vordende mor lidt fred både før og efter fødslen. Moderkatten kan således flytte i sommerhus, hvor hun nemt kan komme ud og strække benene mellem “afspisningerne” af de små – uden at du risikerer at hun strejfer om i trafikken eller nabolaget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*