Killing billedKillingelistens banner
Cornich Rex information


>Opdrætter liste.
>Cornich Rex Killingeliste
Blog
Tilbage til forsiden
Når Cornish Rex-ejere bliver ved denne vidunderlige race for ever, er ikke kun på grund af udseendet, men især på grund af temperamentet:

Cornish Rex’en er en glad og munter kat, og den elsker selskab, både med andre katte og med mennesker. Og den bliver ikke sløv, fordi den bliver voksen; dens veludviklede jagtinstenkter bevares gennem hele livet, og det giver sig udslag i, at den elsker at undersøge og lege med ting, som den finder i stuen, sengen (gerne dine tæer) og i haven. Derfor er Cornish Rex også en velegnet kat for hjem med børn.

Cornish Rex’en trives godt som indekatte, men nyder også at komme ud, hvis du har mulighed for at din kat kan komme det.

Cornish Rex’en holder meget af at være så tæt på dig som muligt; i skødet på dig eller på din skulder. Den vil også helt klart foretrække din seng, når det bliver aften.

Den synes ikke om lukkede døre, og vil helst være lige i nærheden af dig hele tiden - men du må altså gerne forlade huset for at tjene penge til kattemad!

Udseendet er jo specielt: Cornish Rex’en er lang, muskuløs, elegant, smidig og så har den frem for alt, en smuk glansfuld bølget eller krøllet pels. Så krøllet er katten, at selv dens knurhår er krøllede. Alle farver er tilladt indenfor racen, men nogle farver er mere almindelige, end andre. Katte af racen har et opvakt, intelligent udtryk; det fremkaldes dels af dens intelligens, dels af de store, klare øjne og de store, højtplacerede ører, som er fremadrettet - parat til at opfange ethvert signal. Cornish Rex’en er højbenet og har lang hale. Hovedet er fladt, profilen er lige - eller næsten lige.

Cornish Rex’en fælder næsten ikke, og det er ikke nødvendigt at bade katten.

Det er altid en god idé at have to katte sammen, så de kan holde hinanden med selskab. Selvom en kat kan tilbringe timer helt alene og sagtens kan være meget alene hjemme hele ugen, så er der alligevel mange katte - også Cornish Rex - der vil nyde livet ekstra, hvis der til den er en legekammerat og hyggeven i hjemmet.

Vil man vide mere om denne lille charmetrold,så tag et kig på Rexkatten.dk

tekst og billeder © Morten Skjershede
grafik © Killingelisten.dk


Tilbage til forsiden