Killing billedKillingelistens banner
Europe information


>Opdrætter liste.
>Europe Killingeliste
Blog
Tilbage til forsiden
Europé – en racekatHvad er en europé?

Europe Européen er en racekat, der har sin oprindelse i de nordiske huskatte. Det er pointeret i FIFé's standard , at racen ønskes fri for indblanding af andre racer, da man ønsker at racen skal være så naturlig som mulig. Européen skal være en harmonisk og stærk kat, der ikke bør adskille sig i udseende fra de naturligt udviklede katte.

I både udseende og temperament er européen en meget robust kat. Den tager alting oppefra og ned, og der skal generelt meget til at hyle en europé ud af den. Det er en meget kærlig og engageret kat, der interesserer sig for hjemmets daglige gøremål. Den elsker opmærksomhed fra hjemmets gæster. Det er dog stadig en kat, der kan underholde sig selv, og ikke behøver at blive aktiveret og udfordret konstant. Européen kommer godt ud af det med andre katte, da den har et meget velfungerende kattesprog. Derudover er den meget tolerant og har det godt sammen med både børn og andre kæledyr som for eksempel hunde.

Européens udseende

Europe En europé er en harmonisk bygget kat. Størrelsen varierer fra middel til stor. Kroppen er robust og brystpartiet er rundet og veludviklet. Benene er af medium længde og kraftige, med runde og faste poter. Halen er af middel længde og ganske kraftig ved roden. Pelsen er blank og skinnende, og underpelsen er kort og tæt. Européens hoved er forholdsvis stort og giver indtrykket af at være rundet, men er i virkeligheden lidt længere end det er bredt. Panden er let rundet og kinderne er veludviklede. Profilen er lige, men med en let kurve indad mellem øjnene. Øjnene på en europé er rundede og let skråstillede, hvilket giver den et opmærksomt og intelligent udtryk. Européen har middelstore ører, der let afrundede i spidsen. Bredden på ørerne bør svare til højden på ørerne. Européen skal frem for alt være harmonisk og naturlig at se på, og må ikke have nogen ekstremer.

Européen fås i mange farver og mønstre. Den mest kendte i Danmark er sort sølv klassisk tabby. Katte med denne farve og dette mønster kaldes populært for Whiskas-katte. Dette tilnavn er nok opstået fordi racen har optrådt i flere reklamer for Whiskas i årenes løb. Sort sølv klassisk tabby er dog langt fra den eneste farvevariant. Européen findes blandt andet også i en smuk rød tabby farve og i ensfarvet sort og blå. Hvide européer findes, men er sjældne. Billeder af européens forskellige flotte farver og mønstre kan ses på klubbens hjemmeside:

Europeklubben


Europékubben – hvem er vi?

Européklubben er en interesseforening for alle, der kan lide européen. Foreningen er en specialklub under Felis Danica. Den er derfor underlagt de vedtægter, som Felis Danica har for deres specialklubber. Derudover har klubben sit eget sæt af vedtægter, der kan ses på klubbens hjemmeside. Målet for klubben er blandt andet, at fremme kendskabet til racen, da racen er temmelig sjælden og ikke særlig kendt i Danmark.

For både nuværende og fremtidige ejere af europé vil klubben være til rådighed med vejledning og vil besvare spørgsmål efter bedste evne.

europe Klubben har et medlemsblad kaldet ”Européen”. Bladet udgives fire gange årligt og sendes til alle medlemmer. Bladet indeholder både hyggelige historier og fortællinger om dagligdagen med en europé, samt mere faglige artikler om katterelaterede emner. På Européklubbens hjemmeside fortælles der om aktuelle arrangementer og nyheder. Ligeledes kan man finde oplysninger om aktive opdrættere og finde killinger og katte, der søger nye hjem. Ønsker man, at blive medlem af klubben, så kan man finde oplysninger om det på hjemmesiden.

Billeder © Eva Køhler, Henriette Johansen og Pernille Boholdt
grafik © Killingelisten.dk
Tekst © Eva Køhler og EUROPÉ KLUBBEN


Tilbage til forsiden