Killing billedKillingelistens banner
Japanese Bobtail information


>Opdrætter liste.
>Japanese Bobtail Killingeliste
Blog
Tilbage til forsiden
Information om racen


Ønsker du en kat som er kærlig, udadgående, snaksomt og enestående. Så er den Japanske Bobtail en kat for lige dig. Den Japanske Bobtail er et naturlige opdræt fra Japan. Hver hale er enestående, og ingen haler er ens. Den Japanske Bobtail fås i forskellige farver og kan fås både som langhåret og som korthåret. Dens øjenfarve er i grøn, gylden, blå og som odd-eye. De er meget intelligente og elsker at bære noget i deres mund, og vil gerne komme retur med legetøjet. De går godt i spænd med børn og andre dyr. Den Japanske Bobtail bliver anset som "held og lykke kat" i Japan.
Japanese Bobtail
Den letteste afskrevne videnforklaring af kattene fra Japan, angiver at I hundrede af år blev Bobtail anset for at være af høj værdi og blev bevogtet.
I 1602, besluttede den Japanske myndighed, at kattene skulle sættes fri for at kunne udrydde de skadedyr som truede silkeormens overlevelse.
At købe eller sælge Bobtail blev fra denne tid også forbudt, og kattene blev fremover forvist til at leve ved gårde og på gaderne i byerne. Således blev den Japanske Bobtail en "gadekat". Den blev først indført til USA, af en embeds mand som havde haft dem som kæledyr i Japan. Her blev opdrættere i USA hurtig interesseret for racen. Især Mrs. Elizabeth Freret som indførte de fire første avlsdyr fra Japan i 1960. I 1971 blev Bobtail anerkendt som race inden for Amerikansk avls opdræt, og opnået udstillings godkendelse i 1976 af CFA. Godkendt af FIFE i 1990Japanese Bobtail image


En kat med en ophøjet pote vinker fra en døråbning. Katten er keramisk og et traditionelt Japansk symbol for "held og lykke". De er modeller efter den berømte katterace Japanese Bobtail.


Baggrund:

Fra nogle af de tidligste skriftlige optegnelser ved man med stor sikkerhed, at den første huskat kom til Japan fra Kina eller Korea allerede for mindst 1.000 år siden. Under alle omstændigheder har den Japanese bobtail - race været i Japan i mange århundreder, og den genfindes på mange billeder og malerier.

Den langhårede Japanese bobtail har eksisteret i Orienten i århundreder lige som den korthårede race. Japanese bobtail er en stærk og sund kat. Den får normalt tre eller fire killinger, der er usædvanligt store af nyfødte killinger at være.


Udsende:

Sammenlignet med andre racer bliver Japanese bobtail ikke kun hurtigere aktiv, den begynder også at gå og løbe ind i problemer tidligere. Killingerne fødes aldrig uden en hale, men heller ikke med en fuld hale. Halen er unik ikke kun for racen, med hvert enkel kat. Det er det samme som vores finger aftryk, ikke to haler er lige ens. Halen skal være krøllet, og består af en eller flere kurver, vinkler (drejninger) eller bugtninger, eller en kombination af en eller flere af disse ting.
Den længste del af halens knogle må ikke være længere end 3-5 cm. Den retning som halen bliver båret i er ikke vigtigt. Men halen skal harmonere med resten af kattens krop. Den genetisk faktor gør at den Japanske Bobtail adskiller sig fuldstændigt fra Max katten, en naturlige haleløs kat. Unik fra Max katten er det vigene arveanlæg og egentlig avl. De to racer er ikke i familie med hinanden. Ikke blot er deres haler forskellige, men deres kroppe er også meget forskellige.


Adfærd:

Japanese bobtail er aktiv, intelligent og snakkesagelig. Desuden har dens bløde stemme flere nuancer – nogle ejere sværger på, at katten "synger".
Den kan være lidt "hundeagtig", da den godt kan lide at bære ting i munden og elsker en hurtig fangeleg. Desuden elsker den at slå kløerne i alt – hvilket er herligt at overvære. Den lader sig ikke let skræmme og kan vænne sig til hunde og andre dyr. Den er især god til børn.

Disse katte elsker at blive båret på skulderen. De er gode rejsekammerater. Som udstillingskatte er de skønne at have med, da de ikke går i panik på udstillingen og opføre sig mærkeligt på hotelværelset.
Japanese Bobtail


Tilbage til forsiden